SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, a następnie rozgnieść widelcem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz, wymieszać. W głębokim talerzu roztrzepać widelcem 1 jajko z dodatkiem mleka oraz szczypty soli. Na 2 kromkach tosta położyć pastę z awokado, szynkę i przykryć drugą kromką tosta, lekko docisnąć. Wymoczyć z dwóch stron i z boków w roztrzepanym jajku i położyć na patelnię z podgrzaną oliwą. Smażyć na umiarkowanym ogniu z dwóch stron na złoty kolor, po ok. 2 minuty z każdej strony. Oddzielnie usmażyć jajka sadzone. Tosty przełożyć na talerze, przykryć jajkiem sadzonym i posypać dowolnymi warzywami.
CAŁOŚĆ:
Energia 363 kcal
Węglowodany 38 g
Białko 11 g
Tłuszcze 22 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.