SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
SPÓD:
Wszystkie składniki zagniatać w jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać odrobinę mleka. Formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia i nałożyć ciasto- na wysokość ok. 3 cm. Forma na tartę o średnicy ok. 26 cm.
MASA:
Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Erytrol pół łyżeczki (2,5 g) -
Śmietana (stała, białą część) chłodzonego mleko kokosowego lub jogurt kokosowy/serek mascarpone puszka (400 g) 920 kcal
Wanilia - ekstrakt 1 łyżeczka (3 g) 9 kcal
CAŁOŚĆ:
Spód ciasta smarować powidłami. Wyłożyć obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w ósemki jabłka. Wierzch posypać cynamonem. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 170°C na 30 min.
CAŁOŚĆ:
Energia 3905 kcal
Węglowodany 453 g
Białko 71 g
Tłuszcze 233 g
Źródło: www.truetastehunters.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.