SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W szerokim i większym garnku na oleju chwilę podsmażyć pastę curry mieszając drewnianą łyżką. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz bulion. Po zagotowaniu gotować przez ok. 10 - 15 minut do miękkości ziemniaków. Całość zmiksować i przelać z powrotem do garnka.
Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę bataty oraz mleko i zagotować. Następnie dodać pokrojone na małe kawałki mięso i gotować przez ok. 10 - 15 minut, do miękkości batatów. W międzyczasie od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec dodać sos rybny i sok z limonki. Podawać z posiekaną papryczką chili (lub płatkami chili) i kolendrą.
CAŁOŚĆ:
Energia 405 kcal
Węglowodany 40 g
Białko 40 g
Tłuszcze 10 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.