mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 List

Makaron z fasolką szparagową i szynką

SKŁADNIKI:

Czosnek 2 ząbki (8 g) 10 kcal
Fasola szparagowa 1 talerz (150 g) 37 kcal
Jogurt naturalny 2 łyżki (50 g) 30 kcal
Makaron 1 talerz (50 g) 187 kcal
Przyprawy: sól, pieprz 1 szczypta (0,25 g) -
Rukola/natka pietruszki 1 garść (20 g) 3 kcal
Ser Parmezan 1 plaster (15 g) 68 kcal
Szynka wiejska 3 duże plastry (40 g) 97 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zagotować osoloną wodę w dużym garnku, włożyć makaron, a po 3 minutach dodać fasolkę. Ugotować do miękkości. Na patelni lekko zrumienić pokrojoną w kostkę szynkę. Na koniec dodać starty czosnek. Wymieszać i po chwili odstawić z ognia. Makaron wraz z fasolką odcedzić, włożyć z powrotem do garnka i ustawić go na małym ogniu. Dodać całą zawartość patelni i wymieszać. Wlać jogurt, dodać pieprz oraz sól do smaku. Ponownie wymieszać i podgrzać. Dodać rukolę (lub posiekaną natkę), wymieszać i odstawić z ognia. Wyłożyć do talerzy i posypać tartym serem

 

CAŁOŚĆ:

Energia 432 kcal
Węglowodany 55 g
Białko 25 g
Tłuszcze 15 g

Inspiracja:  www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ