SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować osoloną wodę w dużym garnku, włożyć makaron, a po 3 minutach dodać fasolkę. Ugotować do miękkości. Na patelni lekko zrumienić pokrojoną w kostkę szynkę. Na koniec dodać starty czosnek. Wymieszać i po chwili odstawić z ognia. Makaron wraz z fasolką odcedzić, włożyć z powrotem do garnka i ustawić go na małym ogniu. Dodać całą zawartość patelni i wymieszać. Wlać jogurt, dodać pieprz oraz sól do smaku. Ponownie wymieszać i podgrzać. Dodać rukolę (lub posiekaną natkę), wymieszać i odstawić z ognia. Wyłożyć do talerzy i posypać tartym serem
CAŁOŚĆ:
Energia 432 kcal
Węglowodany 55 g
Białko 25 g
Tłuszcze 15 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.