Jogurt kawowy cynamonowo-kokosowy
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Jogurt naturalny/grecki 1 mały kubek (150 g) 90 kcal
Kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka (5 g) 18 kcal
Orzechy włoskie lub inne/migdały pół garści (17,5 g) 97 kcal
Przyprawy: cynamon, mięta (listki) pół szczypty (0,12 g) -
Siemię lniane/chia 1 łyżka (10 g) 50 kcal
Wiórki kokosowe/sezam 1 łyżka (6 g) 36 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na suchej patelni lekko uprażyć wiórki. Kawę i cynamon wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem, żeby kawa się rozpuściła. Do jogurtu dodać kawę z cynamonem, wsypać nasiona i wymieszać. Następnie dodać uprażone wiórki. Posypać orzechami i udekorować miętą.
CAŁOŚĆ:
Energia 291 kcal
Węglowodany 24 g
Białko 13 g
Tłuszcze 18 g
Galeria Jogurt kawowy cynamonowo-kokosowy
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.