SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso namocz na ok. 30 min w jogurcie z sokiem z cytryny. Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie z dodatkiem słodkiej papryki i kurkumy. W tym czasie na patelni typu wok dodaj oliwę, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, dodaj masalę, resztę słodkiej papryki i całą ostrą, imbir, posól i duś ok. 1-2 minuty. Następnie dorzuć wyjęte z jogurtu mięso i duś 5 minut. Wlej do woka passatę lub krojone pomidory i duś 10 minut, kolejno dodać mleczko kokosowe/jogurt grecki i duś jeszcze 2 minuty. Podaj z ugotowanym ryżem. Przed podaniem posyp zieleniną i orzechami.
CAŁOŚĆ:
Energia 425 kcal
Węglowodany 50 g
Białko 28 g
Tłuszcze 14 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.