SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Karmel daktylowy
Daktyle zalej na 10 minut wrzątkiem, aby zmiękły. Odlej wodę. Daktyle zmiksuj z masłem orzechowym.
Masa czekoladowa
Śliwki zalej wrzątkiem, aby zmiękły. Czekoladę rozpuścić. Mascarpone/ mleczko kokosowe/jogurt zmiksuj, dodaj wystudzoną czekoladę i całość zmiksuj ponownie na gładką masę. Na koniec dodaj pokrojone śliwki i wymieszaj.
Spód
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i erytrolem. Dodaj żółtka i ubij, aby masa była puszysta. Na koniec wsyp powoli wiórki, proszek do pieczenia, siemię lniane i delikatnie wymieszaj. Wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekaj około 20 min w 180°C.
Ciasto
Na kokosowy spód wyłóż porcję karmelu daktylowego, a na to krem czekoladowy. Udekoruj ciasto owocami i wstaw do lodówki, aby stężało na około godzinę.
CAŁOŚĆ:
Energia 3000 kcal
Węglowodany 264 g
Białko 60 g
Tłuszcze 218 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.