SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ziemniaka i cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Czosnek zetrzeć na drobnej tarce lub przepuścić przez praskę. Warzywa włożyć do garnka, wlać olej co chwilę mieszając podsmażać przez ok. 5 minut. Dodać suchą, przepłukaną soczewicę oraz przyprawy i mieszając smażyć przez minutę. Dodać gorący bulion i zagotować.
W gotujący się wywar włożyć filet pokrojony w kosteczkę. Doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać jogurt i wymieszać. Podawać z posiekaną kolendrą lub natką oraz papryczką chili. Można skropić sokiem z limonki.
CAŁOŚĆ:
Energia 439 kcal
Węglowodany 56 g
Białko 37 g
Tłuszcze 9 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.