SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron wrzucić na wrzątek i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i wyłożyć do dużego naczynia żaroodpornego. Na makaron wyłożyć pokrojone (upieczone wcześniej lub gotowane) mięso.
Piekarnik nagrzać do 180 °C Przygotować sos pomidorowy: do garnka wlać olej, dodać pokrojoną w małą kosteczkę cebulę i zeszklić ją często mieszając. Dodać starty czosnek oraz pomidory i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą erytrolu oraz pozostałymi przyprawami. Gotować przez ok. 5 - 8 minut. Na makaron z mięsem wyłożyć sos pomidorowy i posypać serem mozzarella pokrojonym w kostkę. Posypać oregano. Wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut bez przykrycia.
CAŁOŚĆ:
Energia 419 kcal
Węglowodany 36 g
Białko 38 g
Tłuszcze 15 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.