SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Tofu zamrozić w opakowaniu dzień wcześniej. Następnego dnia przełożyć je do ciepłej wody, by szybko się rozmroziło. Wyjąć z opakowania i odcisnąć nadmiar wody. Dzięki temu tofu bardzo dobrze wchłania sos sojowy i nabiera wyjątkowego smaku. Tofu pokruszyć rękami. Do miski wlać sos sojowy, oliwę i syrop klonowy.
Wrzucić tofu, paprykę wędzoną i wymieszać. Tofu ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Mieszać w trakcie, żeby podpiekło się z każdej strony. Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek.
Doda passatę, syrop klonowy, pieprz, sól i posiekaną bazylię. Smażyć około 10 minut, aż powstanie gęsty sos. Na koniec dodać upieczone tofu mielone. Wymieszać dokładnie. Podawać z makaronem.
CAŁOŚĆ:
Energia 431 kcal
Węglowodany 56 g
Białko 25 g
Tłuszcze 15 g
Inspiracja: www.owsiana.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.