mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
12 List

Stroganow

SKŁADNIKI:

Bulion warzywny 1 talerz (400 g) 28 kcal
Cebula 1 mała sztuka (50 g) 13 kcal
Ogórek kiszony 1 sztuka (50 g) 6 kcal
Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10 g) 88 kcal
Pieczarki surowe 3 garść (180 g) 27 kcal
Polędwica wołowa 1 plaster (150 g) 170 kcal
Przecier pomidorowy 2 łyżki (100 g) 92 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra 1 szczypta (0,25 g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebule pokroić w piórka, posolić i zeszklić na łyżce oleju w średniej wielkości garnku. Pieczarki pokroić w plasterki, dołożyć do garnka, przemieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie paski i szybko obsmażyć na łyżce oleju na dużej patelni. Posolić i przełożyć do garnka z warzywami.

Mięso z warzywami zalać gorącym bulionem. Doprawić. Dodać przecier pomidorowy zagotować i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 406 kcal
Węglowodany 22 g
Białko 43 g
Tłuszcze 18 g

 

Inspiracja:  www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ