SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kiełbaskę chorizo obrać z cienkiej skórki i pokroić w kostkę. Włożyć do szerokiego rondla i na małym ogniu podsmażać przez ok. 3 minuty co chwilę mieszając. Dodać oliwę, obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Smażyć na nieco większym ogniu przez ok. 5 minut, aż kiełbasa się wytopi, a cebula zeszkli. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię.
Doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i smażyć przez ok. 5 minut. Zwiększyć ogień, wlać bulion i po zagotowaniu gotować przez ok. 3 minuty. W międzyczasie dodać ciecierzycę (całą zawartość puszki) oraz oregano. Wlać przecier pomidorowy, wymieszać i gotować jeszcze przez ok. 3 minuty.
CAŁOŚĆ:
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.