Drób po chińsku z warzywami
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Czosnek 1 ząbek (5 g) 6 kcal
Filet z drobiu 1 porcja (150 g) 126 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka słodka, papryka pięć smaków szczypta (0,2 g) 1 kcal
Sos sojowy 1 łyżka (10 g) 6 kcal
Warzywa mrożone - mieszanka chińska 1/2 opakowania (225 g) 86 kcal
Ryż pół woreczka (50 g) 172 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w sosie sojowym i przyprawach. Na oleju podsmażyć posiekany czosnek z mięsem. Podsmażone mięso zdjąć z patelni i wrzucić mieszankę warzyw, podlać odrobiną wody, dusić aż zmiękną. Do warzyw dodać mięso, wymieszać i dusić razem jeszcze 5-10 minut. Zjeść z ugotowanym ryżem.
CAŁOŚĆ:
Energia 441 kcal
Węglowodany 61 g
Białko 38 g
Tłuszcze 7 g
Galeria Drób po chińsku z warzywami
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.