SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W misce wymieszać łyżką zmiksowaną na mus dynię z jogurtem naturalnym, jajkami oraz roztopionym tłuszczem i erytrolem. Do drugiej miski wsypać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Do miski z dynią wsypać suche składniki i wymieszać łyżką. Rozgrzać patelnię (z nieprzywierającą powłoką), nie dodawać tłuszczu. Nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Rozprowadzić ciasto po powierzchni na kształt koła. Wyrównać powierzchnię nałożonego ciasta.
Smażyć na umiarkowanym ogniu do zrumienienia się, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Zdjąć z patelni. Posypać kakao i erytrolem.
CAŁOŚĆ:
Energia 418 kcal
Węglowodany 67 g
Białko 16 g
Tłuszcze 15 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.