SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso w najgrubszej części przekroić wzdłuż, a następnie w poprzek na mniejszej wielkości fileciki. Doprawić solą oraz pieprzem, natrzeć startym czosnkiem i obtoczyć w oliwie. Skropić sokiem z cytryny, posypać kurkumą oraz natrzeć curry. Odstawić na blacie na ok. 15-30 minut (jeśli mamy czas), nastawić do ugotowania ryż.
Dynię obrać, oczyścić i pokroić w niedużą kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, włożyć pokrojoną dynię i mieszając podsmażać. Przesunąć na bok, włożyć mięso i obsmażyć z każdej strony. Dodać gorący bulion lub wodę a po chwili mleko/jogurt. Zagotować i chwilę gotować. Odstawić z ognia i podawać z ryżem, bazylią lub chili.
CAŁOŚĆ:
Energia 421 kcal
Węglowodany 49 g
Białko 28 g
Tłuszcze 14 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.