SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę obierz, a zatem pokrój w drobną kostkę. Cukinię należy umyć, a zatem pokroić w średniej wielkości kostki. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, a następnie włożyć cebulę. Należy podsmażyć cebulę, aż będzie szklista. Smażymy razem z cukinią na średnim ogniu, ciągle mieszając aż do gotowości. Dodajemy pieprz i sól w momencie, gdy cukinia zrobi się miękka.
Ząbki czosnku należy obrać, zatem przepuścić przez prasę, a następnie dodać do cukinii. Za pomocą widelca należy ubić jajka w osobnej misce. Ubite jajka trzeba połączyć z cukinią.
Przykryć pokrywką, ogień zmniejszyć do minimum i gotować na wolnym ogniu aż do gotowości.
Koperek drobno posiekać i posypać danie.
CAŁOŚĆ:
Węglowodany 46 g
Białko 24 g
Tłuszcze 19 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.