Ciasto z cukinii
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cukinia pół sztuki (300 g) 39 kcal
Erytrol wg uznania (50 g) -
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Jogurt naturalny 1 mały kubek (150 g) 90 kcal
Masło/olej kokosowy pół kostki (80 g) 588 kcal
Mąka ryżowa (owsiana, jaglana, orkiszowa) 1 szklanka (250 g) 870 kcal
Skórka z cytryny 1 plaster (15 g) 5 kcal
Soda oczyszczona 5 g (5 g) -
Sok z cytryny 1 łyżka (6 g) 1 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cukinię miksujemy z jajkiem, jogurtem, masłem/olejem i sokiem oraz skórką z cytryny. Dodajemy mąkę z sodą oraz erytrolem. Pieczemy około 50 min w 180 stopniach.
CAŁOŚĆ:
Energia 1653 kcal
Węglowodany 218 g
Białko 34 g
Tłuszcze 75 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.