Tortilla z pastą jajeczną i szczypiorkiem
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Tortilla, najlepiej razowa placek 25 cm (62 g) 147 kcal
Jajo 3 sztuka (150 g) 181 kcal
Ser żółty tarty 1 plaster (15 g) 46 kcal
Jogurt naturalny 1 łyżka (20 g) 12 kcal
Szczypiorek 1 łyżeczka (5 g) 1 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka szczypta (0,2 g) -
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jajko ugotować i pokroić w drobną kostkę. Dodać straty ser, jogurt naturalny, pokrojoną paprykę i szczypiorek. Doprawić. Wymieszać.
Gotową pastę położyć na tortillę i zawinąć.
CAŁOŚĆ:
Energia 402 kcal
Węglowodany 37 g
Białko 26 g
Tłuszcze 17 g
Galeria Tortilla z pastą jajeczną i szczypiorkiem
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.