mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
18 Paź

Racuchy z jabłkami

SKŁADNIKI:

Erytrol 1 łyżka (10 g) -
Jabłko 1 duża sztuka (220 g) 74 kcal
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Jogurt naturalny 3 łyżki (75 g) 45 kcal
Mleko 1,5% pół szklanki (110 g) 52 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Płatki owsiane zmielone/mąka owsiana 4 łyżki (40 g) 146 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal
Woda pół szklanki (110 g) -

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do miski z mąką dodajemy pozostałe składniki tj. jajko, erytrol, mleko, woda, obrane i pokrojone w kostkę – jabłko oraz proszek do pieczenia. Wszystko łączymy ze sobą i mieszamy.

Placki smażymy do momentu zarumienienia po obu stronach. Podawać z jogurtem.

 

 

CAŁOŚĆ:
Energia 425 kcal
Węglowodany 59 g
Białko 18 g
Tłuszcze 16 g

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ