Ciastka owsiane
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Banan 2 średnie sztuki (400 g) 239 kcal
Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Erytrol wg uznania (10 g) -
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Płatki owsiane porcja (100 g) 366 kcal
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka (4 g) 4 kcal
Rodzynki suszone 1 garść (30 g) 83 kcal
Śliwki, morele lub daktyle suszone 5 sztuk (35 g) 79 kcal
Woda wg potrzeb, w zależności od ciasta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Banany zblendować na mus. Wszystkie składniki wymieszać. W zależności od gęstości ciasta dodać odpowiednia ilość wody. Zostawić na około 20 minut.
Z ciasta uformować ciasteczka. Wyłożyć na blaszkę i piec 20-30 minut w temperaturze 180 stopni C.
CAŁOŚĆ:
Energia 838 kcal
Węglowodany 175 g
Białko 22 g
Tłuszcze 13 g
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.