Tortilla z chili con carne
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny/ woda 50 g (50 g) 4 kcal
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Czosnek 1 ząbek (4 g) 5 kcal
Fasola czerwona pół szklanki (30 g) 101 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Papryka czerwona pół małej sztuki (65 g) 15 kcal
Pomidor 1 mała sztuka (60 g) 9 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, chili, kminek, oregano, cukier 1 łyżeczka (6 g) -
Tortilla 1 placek 25 cm (62 g) 147 kcal
Wołowina - mięso 1 porcja (100 g) 121 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebulę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać cebulę, czosnek oraz przyprawy. Stopniowo dodawać mięso. Dodać sparzonego i pokrojonego pomidora oraz pokrojoną paprykę. Dusić około 20 minut.
Pod koniec dodać fasolę oraz bulion (lub wodę) i gotować kilka minut. Na patelni można podgrzać tortillę. Nałożyć farsz i zawinąć.
CAŁOŚĆ:
Energia 453 kcal
Węglowodany 58 g
Białko 26 g
Tłuszcze 14 g
Galeria Tortilla z chili con carne
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.