SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Odciąć skórkę z łososia, pokroić na 4 kawałki. Opłukać, osuszyć i włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i kurkumą (lub curry) oraz suszonym oregano. Dodać miód, sos sojowy, oliwę oraz sok z cytryny. Wymieszać.
Ugotować ryż w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, następnie wysypać do formy żaroodpornej i rozłożyć po całej powierzchni naczynia.
Na wierzchu położyć filety łososia, obłożyć połówkami pomidorków koktajlowych, posypać chili i listkami bazylii (lub natki).
Dodać plasterki cytryny, całość skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec przez 15-25 minut.
CAŁOŚĆ:
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.