Spaghetti alla carbonara z cukinią
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cukinia pół sztuki (50 g) 7 kcal
Filet z drobiu 1 porcja (100 g) 99 kcal
Jogurt grecki 1 łyżka (25 g) 32 kcal
Makaron porcja (40 g) 149 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Przyprawy: sól, pieprz do smaku, wg gustu (0,25 g) -
Ser Parmezan pół plastra (7,5 g) 34 kcal
Żółtko 1 sztuka (20 g) 64 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron ugotować. Mięso pokroić w kosteczkę. Poddusić na patelni. Dodać cukinię startą na dużych oczkach tarki.
Dusić na dużym ogniu mieszając około 3 minuty, aż cukinia będzie miękka. Doprawić. Wymieszać składniki sosu: żółtka, jogurt i oliwę.
Odcedzony makaron razem z kilkoma łyżkami wody z makaronu włożyć na patelnię z cukinią, wlać sos i wszystko razem wymieszać. Odstawić z ognia. Na koniec dodać tarty ser.
CAŁOŚĆ:
Energia 429 kcal
Węglowodany 36 g
Białko 34 g
Tłuszcze 17 g
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Galeria Spaghetti alla carbonara z cukinią
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.