SKŁADNIKI:
- 120g płatków owsianych
- 10g siemię lniane
- 2 sztuki jaj
- 200g jagód/borówek
- 30g oleju kokosowego (lub masła)
- 60g ksylitol lub inne słodziło (można dodać więcej, jeśli ktoś lubi słodkie)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 150g mleka (u mnie roślinne)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Foremkę o wymiarach (24cm x 11cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Płatki owsiane i len zblendować na mąkę. Rozgnieść widelcem banana. Za pomocą blendera połączyć wszystkie składniki (z wyjątkiem borówek).
Umyć borówki i dodać do masy. Delikatnie wymieszać.
Masę przelać do foremki.
Ciasto piec około 40 minut. Zostawić do ostygnięcia i zajadać. :)
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.