SKŁADNIKI:
- 300g daktyli,
- 130g wafli ryżowych
- 10 łyżek masła orzechowego,
- 80g orzeszków ziemnych,
- 2 łyżki oleju kokosowego płynny (opcjonalnie),
- gorzka czekolada.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Daktyle zalać wrzącą wodą i odstawić na minimum 20 minut. Po tym czasie odlać wodę i zblendować na gładką masę. Dodać pokruszone wafle ryżowe oraz orzeszki ziemne i wymieszać. Następnie dodać olej kokosowy i masło orzechowe. Dokładnie wymieszać. Uważać, aby nie pokruszyć wafli zbyt mocno, bo wtedy batoniki nie będą chrupkie. Uformować na batoniki i odstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią batoniki. Zostawić do zastygnięcia.
SMACZNEGO! :)
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.