mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
21 Kwie

Lody bananowo - truskawkowe

Zbliżają się upalne dni. Co na ochłodę? Polecam lody bananowe oraz truskawkowe.

 

LODY BANANOWE:

Składniki:

- banan (najlepiej troszkę dojrzały, aby był słodki smak).

Sposób przygotowania:

Banana kroimy w cienkie plasterki i zamrażamy, następnie dokładnie bledujemy na jednolitą masę.

 

LODY TRUSKAWKOWE:

- mrożone truskawki,

- cukier waniliowy,

- cukier (u mnie ksylitol lub erytrol - zmielony na puder),

- jogurt naturalny.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki bledujemy (można poczekać aż truskawki delikatnie się rozmrożą). Można zajadać się od razu lub zamrozić. Po wyciągnięciu z zamrażarki poczekać kilka minut, aby delikatnie się rozpuściły.

 

Podawać z dowolnymi dodatkami. :)

 

Smacznego! :)

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ