SKŁADNIKI:
Spód:
- 200g orzechów,
- 1/2 szklanki miodu,
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych.
Masa czekoladowa:
- 1 duże dojrzałe, miękkie awokado,
- 1/2 szklanki schłodzonego, gęstego mleka kokosowego,
- 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego,
- kilka daktyli (zalanych wcześniej wrzątkiem do zmięknięcia),
- 1/2 szklanki oleju (u mnie kokosowy),
- 4 łyżki kakao,
- szczypta wanilii, cynamonu i soli.
Składniki na spód dokładnie zbledować i wyłożyć na blaszkę. Odstawić do zamrażarki.
Składniki na nadzienie dokładnie zbledować i wyłożyć na spód. Zostawić do schłodzenia na kilka godzin, aby stwardniało. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Przepis inspirowany przez http://paleolife.pl
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.