
Jeść czy nie jeść?
Takie pytanie zadaje wiele osób, jeśli chodzi o warzywa „sztucznie” hodowane. Jeszcze do niedawna ukazywały się na rynku wczesną wiosną jako nowalijki. Nazwa pozostała, a ...
czytaj więcejTakie pytanie zadaje wiele osób, jeśli chodzi o warzywa „sztucznie” hodowane. Jeszcze do niedawna ukazywały się na rynku wczesną wiosną jako nowalijki. Nazwa pozostała, a ...
czytaj więcejJak trudno nam niekiedy przejść obok stoiska pełnego pysznych i słodkich wypieków? Spod czekoladowej polewy przeróżnych słodkości nieśmiało wyłaniają się orzeszki, rodzynki i inne bakalie. ...
czytaj więcejNiby zwykły, pospolity chwast przyozdabiający pola, łąki i rowy a jednak drzemie w nim jakaś niezwykła, tajemnicza moc. Jego walory doceniano już przed wiekami. Stanowił ...
czytaj więcejOrzeszki ziemne, laskowe czy włoskie to jeden z najsilniejszych alergenów. Tak groźnych, że każdego roku zabijają ponad sto osób na świecie. Minęło lato, a wraz ...
czytaj więcej