mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
06 Czerw

Tosty francuskie z masłem orzechowym, dżemem i malinami

SKŁADNIKI:

Chleb żytni 2 kromki (60 g) 128 kcal
Mleko pół szklanki (110 g) 52 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Masło orzechowe bez soli porcja (10 g) 60 kcal
Maliny, borówki lub truskawki lub inne owoce jagodowe garść (100 g) 29 kcal
Miód/syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g) 16 kcal
Jajo 1 sztuka (50 g) 60 kcal
Dżem 100% owoców bez dodatku cukru porcja (10 g) 15 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajo roztrzepać z dodatkiem mleka. Pieczywo zwilżyć w masie i podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Gotowe tosty posmarować masłem orzechowym, dżemem na wierzchu ułożyć owoce i polać miodem.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 404 kcal
Węglowodany 58 g
Białko 16 g
Tłuszcze 17 g
Indeks glikemiczny 45.2
Ładunek glikemiczny 26.4

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ