SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Galaretkę cytrynową przygotować wg przepisu na opakowaniu. W dużej misce należy umieścić serki homogenizowane, erytrol i wanilię. Do serków wlać przestudzoną galaretkę. Galaretka nie powinna być gorąca, ale nie powinna też zacząć już tężeć. Należy wymieszać delikatnie całość. Masa serowa będzie rzadka, lejąca się. Wlać do formy i odstawić, aż lekko zgęstnieje. Gdy masa stężeje ułożyć na niej truskawki. Galaretkę truskawkową przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić by przestygła. Następnie galaretką należy zalać masę z serków i owoców.
CAŁOŚĆ:
Energia 2149 kcal
Węglowodany 267 g
Białko 99 g
Tłuszcze 84 g
Indeks glikemiczny 5.8
Ładunek glikemiczny 15.5
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.