mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
06 Czerw

Sernik na zimno z owocami

SKŁADNIKI:

MASA SEROWA:

Erytrol 3 łyżki (30 g) -
Galaretka cytrynowa bez cukru 2 opakowania (150 g) 399 kcal
Serek homogenizowany bez cukru 5 kubków (750 g) 1208 kcal
Wanilia - ekstrakt 1 łyżeczka (3 g) 9 kcal

WIERZCH:

Erytrol 3 łyżki (30 g) -
Galaretka truskawkowa 2 opakowania (150 g) 399 kcal
Truskawki/inne owoce jagodowe 2 szklanki (500 g) 134 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Galaretkę cytrynową przygotować wg przepisu na opakowaniu. W dużej misce należy umieścić serki homogenizowane, erytrol i wanilię. Do serków wlać przestudzoną galaretkę. Galaretka nie powinna być gorąca, ale nie powinna też zacząć już tężeć. Należy wymieszać delikatnie całość. Masa serowa będzie rzadka, lejąca się. Wlać do formy i odstawić, aż lekko zgęstnieje. Gdy masa stężeje ułożyć na niej truskawki. Galaretkę truskawkową przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić by przestygła. Następnie galaretką należy zalać masę z serków i owoców.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 2149 kcal
Węglowodany 267 g
Białko 99 g
Tłuszcze 84 g
Indeks glikemiczny 5.8
Ładunek glikemiczny 15.5

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ