SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane. Odsączyć. Na oleju zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę i oprószyć delikatnie solą. Smażyć przez około 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż papryka zmięknie. Dodać ziemniaki i delikatnie wymieszać.
Jajka roztrzepać rózgą bądź trzepaczką i doprawić solą oraz pieprzem. Wylać masę jajeczną na patelnię pomiędzy kawałki warzyw i dodać masło (opcjonalnie) oraz tymianek.
Smażyć frittatę przez około 4 minuty na średnio małym ogniu, od czasu do czasu poruszając patelnią, aby masa jajeczna równomiernie się rozprowadzała. M Na końcu posypać frittatę startym serem. Podawać na patelni, kroić na kawałki i rozkładać na talerze.
CAŁOŚĆ:
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.