mgr inż. Ewelina Krutkiewicz-Dębicka
Gabinet Premium
08 Maj

Blondie z malinami

SKŁADNIKI:

Banan 1 średnia sztuka (175 g) 105 kcal
Dodatki: cynamon, wanilia-ekstrakt, proszek do pieczenia, soda oczyszczona 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal
Erytrol 8 łyżek (80 g) -
Fasola biała porcja (400 g) 1152 kcal
Jajo 2 sztuki (100 g) 121 kcal
Maliny lub inne owoce jagoodowe 1 szklanka (120 g) 35 kcal
Masło orzechowe bez soli porcja (125 g) 748 kcal
Mąka kokosowa (lub wiórki kokosowe zmielone na mąkę) pół szklanki (50 g) 219 kcal
Ocet jabłkowy 1 łyżka (6 g) 1 kcal
Syrop klonowy/miód 8 łyżek (80 g) 208 kcal

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotowaną fasolę, banana, miód, erytrol, mąkę kokosową, masło orzechowe, ocet jabłkowy i ekstrakt waniliowy zblendować. Dodać pozostałe produkty i ponownie zblendować. Na blaszkę wyłożoną papierem wyłożyć masę, na górze umieścić owoce i wcisnąć w ciasto. Piec w 180°C 40 min. Przepis na blaszkę 20x20cm.

 

CAŁOŚĆ:

Energia 2596 kcal
Węglowodany 399 g
Białko 136 g
Tłuszcze 91 g
Indeks glikemiczny 37
Ładunek glikemiczny 147.8

 

Inspiracja: www.truetastehunters.com

Twój komentarz

Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.

POKAŻ