SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Rozbić tłuczkiem, a następnie doprawić solą i pieprzem. Szparagi umyć, odkroić twarde końce, a łodygi pokroić w plastry. Główki pozostawić w całości. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z dwóch stron, po około 2 minuty. Wyjąć na talerz. Na tę samą patelnię wlać bulion warzywny i zagotować. Dodać szparagi i gotować przez ok. 2 minuty. Włożyć z powrotem usmażone mięso i dusić razem przez około minutę. Dodać jogurt oraz przyprawy. Wymieszać. Jeśli sos będzie za rzadki, należy go pogotować jeszcze przez parę minut. Na koniec dodać makaron, wymieszać i zagotować.
CAŁOŚĆ:
Energia 408 kcal
Węglowodany 46 g
Białko 35 g
Tłuszcze 10 g
Indeks glikemiczny 62.6
Ładunek glikemiczny 29.1
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.