Makaron z cukinią
Napisany przez Ewelina Krutkiewicz-Dębicka Przepisy Powrót
SKŁADNIKI:
Cebula pół małej sztuki (25 g) 7 kcal
Cukinia pół sztuki (300 g) 39 kcal
Jogurt naturalny pół małego kubka (75 g) 45 kcal
Makaron porcja (50 g) 187 kcal
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g) 44 kcal
Orzech nerkowca porcja (20 g) 111 kcal
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, kurkuma szczypta (1 g) -
Szpinak porcja (60 g) 10 kcal
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i cukinię pokroić drobno i podsmażyć na oleju. Warzywa zblendować z dodatkiem orzechów, przypraw i jogurtu. Podsmażyć 2-3 minuty, aż sos trochę odparuje, dodać makaron i szpinak, podsmażyć jeszcze 2-3 minuty.
CAŁOŚĆ:
Energia 443 kcal
Węglowodany 61 g
Białko 18 g
Tłuszcze 17 g
Indeks glikemiczny 51.5
Ładunek glikemiczny 31.3
Galeria Makaron z cukinią
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.