SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sos pomidorowy: Na patelni poddusić cebulę. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli, a kolejno dodać pomidory. Doprawić. Gotować 15 minut. Zdjąć z ognia i wymieszać z jogurtem, ewentualnie doprawić. Drób pokroić w kostkę i doprawić papryką słodką. Na patelni rozgrzać olej i udusić mięso po kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć mięso, wlać sos pomidorowy, posypać oliwkami. Piec 30 minut w 190°C. Podawać z ugotowanym makaronem.
*na zdjęciu wersja z makaronem i mizerią/bez oliwek
CAŁOŚĆ:
Energia 430 kcal
Węglowodany 53 g
Białko 32 g
Tłuszcze 11 g
Indeks glikemiczny 52.2
Ładunek glikemiczny 27.7
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.