SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pietruszkę obrać i pokroić na drobną kostkę. Wrzucić do garnka razem z olejem, posolić i dusić u przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki i dodać do garnka z pietruszką. Dodać cynamon i dusić przez kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem, bulionu i zagotować. Gotować przez 10 minut lub do miękkości warzyw. Wlać mleko i znów zagotować. Zmiksować na krem. W razie potrzeby można dodać więcej wody. Podawać gorącą z tartym serem, bazylią i chili.
CAŁOŚĆ:
Energia 415 kcal
Węglowodany 57 g
Białko 21 g
Tłuszcze 15 g
Indeks glikemiczny 49.4
Ładunek glikemiczny 28.2
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.