SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Drób pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz startym czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię z olejem włożyć mięso. Udusić z każdej strony, zdjąć z patelni i przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni poddusić posiekaną w piórka cebulę i pokrojoną na cienkie paski paprykę. Pod koniec dodać przyprawy.
Wlać gorący bulion, wymieszać i dodać wcześniej obsmażone mięso.
Całość gotować ok. 10 minut, czasem zamieszać. Na koniec zagotować z przecierem pomidorowym, doprawić.
CAŁOŚĆ:
Energia 418 kcal
Węglowodany 49 g
Białko 41 g
Tłuszcze 9 g
Indeks glikemiczny 43.8
Ładunek glikemiczny 21.4
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.