SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do miski wsypać mąkę owsianą, zmielone orzechy, grubo posiekane połówki orzechów, mielone migdały, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać erytrol oraz drobno posiekane zimne masło lub olej kokosowy. Rozcierać składniki do powstania kruszonki. Zlepić wszystko w jedną część i schować do lodówki na czas przygotowania musu jabłkowego. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć ogryzki. Pokroić na kawałeczki i włożyć do dużego garnka, smażyć przez ok. 25 minut do powstania musu. Doprawić cynamonem i opcjonalnie erytrolem. Rozgrzać piekarnik do 180°C Połową ciasta wylepić spód formy o średnicy 22 cm, na wierzch wyłożyć mus jabłkowy i powciskać w nie wiśnie. Do drugiej części ciasta dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Ciasto rozdrobnić na kruszonkę i rozsypać na owocach. Wstawić do piekarnika, piec przez 35 minut. Podawać z wiśniami.
CAŁOŚĆ:
Energia 2789 kcal
Węglowodany 300 g
Białko 51 g
Tłuszcze 178 g
Indeks glikemiczny 55.7
Ładunek glikemiczny 166.8
Inspiracja: www.kwestiasmaku.com
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.