SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W garnku na oliwie i maśle poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Pora opłukać, obrać z zewnętrznych grubszych warstw i odciąć zielone końce. Pozostałą białą i jasnozieloną część przekroić wzdłuż na 4 części, opłukać je i pokroić na plasterki.
Dodać do garnka z cebulą i razem podsmażać przez ok. 2 minuty. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojone mięso i podsmażyć.
Do garnka dodać obraną i pokrojoną na cienkie plasterki marchewkę oraz pietruszkę wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka i mieszając podsmażać ok. 2 minuty.
Wlać gorący bulion, doprawić solą i pieprzem, dodać kurkumę i zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 15 minut. W połowie gotowania dodać opłukaną na sitku zieloną fasolkę.
Odstawić z ognia i dodać posiekany koperek oraz jogurt naturalny, należy wcześniej zahartować kilkoma łyżkami zupy.
CAŁOŚĆ:
431 kcal
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.