SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krewetki umyć i osuszyć. Cukinię pokroić na plastry i przekroić je na połówki. Natkę posiekać, czosnek zetrzeć na tarce. Makaron ugotować al dente, odcedzić zachowując trochę wody z makaronu.
Rozgrzać patelnię z oliwą i startym czosnkiem, lekko go podsmażyć, dodać cukinię i mieszając smażyć przez ok. 5 minut, aż zmięknie i zacznie się ładnie rumienić. Wówczas dodać łyżkę masła, sól i smażyć jeszcze przez ok. 2 - 3 minuty co chwilę mieszając.
Przesunąć cukinię na brzeg patelni, w wolne miejsce włożyć drugą łyżkę masła oraz krewetki, doprawić je solą i smażyć po pół minuty z każdej strony na większym ogniu.
Dodać natkę pietruszki, wymieszać wszystkie składniki na patelni i chwilę razem podsmażać.
Wlać jogurt dodać makaron oraz kilka łyżek wody z makaronu. Wymieszać i zagotować.
CAŁOŚĆ:
Twój komentarz
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.